Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Navigation:
More Info
Read More
Engelbert Juvelbutik test Engelbert Juvelbutik Engelbert Juvelbutik Engelbert Juvelbutik

Engelbert Juvelbutik

I denna exklusiva butik på Birger Jarlsgatan i Stockholm har ljuset integrerats i arkitekturen på ett sätt som lyfter fram smycken så väl som interiör. Den grundläggande idén för belysningen är att optimera ljuset i displayer för de olika materialen i smyckena. Olika styrscenarion finns för att på bästa sätt framhäva gult respektive vitt guld samt diamant. Dessutom kan butiksmiljön ändra karaktär beroende på dagsljusets karaktär en molnig respektive solig dag samt kvällstid.

Ljuset kommer i huvudsak från LED ljuskällor med extra bra färgåtergivning som förstärker de varma trämaterialen i interiören. Även ljuset på människorna är varmt och behagligt och kommer till stor del från indirekta ljuskällor. Taket och även fönstrens valvbågar lyfts fram med ett uppljus. Armaturer finns integrerade i hyllor och displayer.

Utifrån upplevs butiken som en gnistrande pärla där smyckena lyfts fram extra mycket. Efter stängning tonas belysningen ned i hela butiken och detaljer i arkitekturen skapar en kvällsbild i gatumiljön.

 

Fakta:
Kategori: Arkitektonisk ljusdesign
Typ av projekt: Kommersiell miljö
Beställare: Oscar Properties Bygg AB
Ljusdesign: Kai Piippo, Lina Färje, Karolina Hahn
Fotograf: Sten Jansin
Status: Färdigställt 2013